top of page

Ons panel

Eric Dupain

Moderator

Behalve één van onze docenten is hij ook zaakvoerder van het communicatiebedrijf De Broodplank. Voor de RBFA werkt hij als Press and Media Officer van de jonge Rode Duivels (U21). In diezelfde hoedanigheid werkt hij ook voor de Koninklijke Handbalbond en de Red Wolves. Met al zijn ervaring zal hij ons panelgesprek in goede banen leiden.

Marc Wauters

Centrale spreker

Hij is een Limburger, een ex-profwielrenner en de drijvende kracht achter de wielerpiste die op Circuit Zolder gebouwd wordt.

Zijn wielercarrière begon in 1991 en duurde tot 2006. Zijn mooiste overwinning dateert van 2001 toen hij in Antwerpen de tweede etappe van de Ronde van Frankrijk won en de gele trui veroverde.

In 2006 kwam hij in aanloop van het WK-wielrennen in Salzburg ten val. Het betekende het einde van een mooie carrière als profwielrenner die begon bij Lotto en voor een groot deel zich afspeelde bij Rabobank.

Nu is hij nog steeds actief in de wielerwereld als sportbestuurder bij Lotto-Dstny en is hij Cycling Manager bij Circuit Zolder. Marc Wauters is ook voorzitter van de Vlaamse wielerschool.

Carl Berteele

Centrale spreker

Onze tweede centrale gast is een sportjournalist die zich als expert gespecialiseerd heeft in het wielrennen.

Carl Berteele werkt bij de openbare omroep VRT. Hij is al 31 jaar lang de stem op de motor tijdens de klassiekers en in de Tour.  In het verleden bleven zijn interventies beperkt tot de radio, maar de laatste jaren hoor en zie je hem ook op televisie.

Naast het wielrennen heeft hij ook een grote passie voor basketbal. Maar zoals alle sportjournalisten is hij van alle markten thuis en volgt hij nog vele andere sporten.

Heleen Jaques

Sporters na carrière

Met talloze ervaringen bij clubs als Club Brugge, Anderlecht en Fiorentina waarmee ze ook actief is geweest in de vrouwen Champions League, zijn we verheugd haar te mogen verwelkomen op B-Sportunity.

Na haar einde als actief voetbalster, nam ze in juni 2021 de taak op zich bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond om hoofdcoach te worden van de jeugdteams van de Red Flames. Ook heeft ze tijdens het afgelopen WK voetbal het Sporza team versterkt als analist rond de tafel van Karl Vanieuwkerke.

WhatsApp Image 2023-01-12 at 11.19.13.jpeg
325414300_1204773497105451_6387397636230094244_n.jpeg
WhatsApp Image 2023-02-02 at 10.36.07.jpeg

Lawrence Visser

Agressie in de sport

Lawrence Visser één van onze topscheidsrechters in de Belgische hoogste voetbalklasse. Lawrence Visser zette zijn eerste stappen als scheidsrechter in 2005. Negen jaar later floot hij in 2014 zijn eerste officiële wedstrijd in eerste klasse tussen KV Oostende en KV Mechelen. Daarmee werd hij de jongste scheidsrechter ooit die een match leidde in eerste nationale. Ondertussen heeft hij ook internationale ervaring opgedaan en leidde hij enkele interlands, zoals de partij Zweden-Servië in de Nations League. Een ander mijlpaal in zijn carrière is zeker en vast zijn debuut in het grootste clubtoernooi ter wereld, namelijk de Champions League. In het mythische Santiago Bernabéu van Real Madrid, dat tegen Sheriff Tiraspol speelde, maakte hij zijn debuut. Behalve deze passie is hij ook accountmanager bij Proximus. 

Jeroen De Beule

Agressie in de sport

Handballer Jeroen De Beule is geboren in Waasmunster waar hij bij de plaatselijke club zijn eerste stappen in het handbal zette. De Beule is een gevestigde waarde in het handbal en speelde onder andere bij Tongeren en Hasselt.

Na een korte periode in het buitenland keerde hij terug naar ons land en speelt nu bij Sezoens Achilles Bocholt waar hij, net als bij de Red Wolves, een gevestigde waarde is. De Beule maakte deel uit van de selectie die in januari voor het eerst deelnam aan een WK.

Jeroen.jpeg
WhatsApp Image 2023-03-01 at 23.13.53.jpeg

Andy Jaenen

E - Sports

Zelf heeft Andy 12 jaar lang op een degelijk niveau geracet. Na zijn racecarrière zet hij zich vooral achter de schermen van de racewereld in.

Andy organiseert met zijn bedrijf ‘Skylimit Events’ race opleidingen en trackdays op de bekende circuits van Zolder, Spa-Franchorchamps en Nürburgring. Ook werd hij spotter voor onder meer PK carsport in de Euro Nascar.

In 2019 werd hij de manager van Simtag alsook kampioenschap coördinator van Belcar.

Stijn Stijnen.jpeg

Mike Polleunis

E - Sports

Mike is een e-sporter. Behalve een virtuele Rode Duivel is hij ook een digitale Kanarie. Mike is 20 jaar en studeert aan de Hogeschool PXL te Hasselt waar hij zich al snel profileerde tot de e-sporter van PXL. Zijn bekende achternaam doet veel mensen ongetwijfeld de link leggen naar de legendarische Odilon Polleunis, ex-international, ex-STVV’er en winnaar van de Gouden Schoen in 1968. Mike Polleunis is de neef van Odillon Polleunis.

Zoals elke jongensdroom begon hij op jonge leeftijd te voetballen en wou hij later profvoetballer worden. Op 11 jarige leeftijd stond voor hem de wereld even stil. Mike kreeg een hartstilstand op het veld maar dankzij de snelle interventie van de hulpdiensten overleefde hij het. Het betekende wel meteen het einde van zijn voetbalcarrière en de droom om ooit profspeler te worden.

Negen jaar later vond hij zijn passie in het e-sports waar hij al heel wat stappen in heeft kunnen zetten. Hij zelf vertegenwoordigt voetbalclub STVV in de Proximus ePro League, de enige competitie rond e-sports in ons land. Eind vorig jaar werd hij opgemerkt door de Belgische voetbalbond en was hij één van de uitverkorenen voor de RFBA eSports Academy. Als virtuele rode duivel krijgt hij de mogelijkheid om ons land te vertegenwoordigen op de FIFA-gametornooien.

Andy Jaenen_edited.jpg

Stijn Stijnen

Sporters na carrière

Wie nog ons panelgesprek komt versterken is niemand minder dan ex-keeper Stijn Stijnen.

Stijn komt wat meer vertellen over het onderwerp sporters na hun carrière. Geboren te Hasselt, waar hij de jeugdreeksen van Runkst VV en KSC Hasselt doorliep, groeide hij uit tot een groot talent tussen de doelpalen.

Hij ging naar Club Brugge in het jaar 2000 en speelde er maar liefst 154 matchen voor Blauw-zwart als hun nummer 1. Daarna ging hij nog een paar seizoenen aan de slag bij Beerschot.

Stijn heeft ook 30 interlands op zijn teller voor de Rode Duivels. Na zijn voetbalcarrière werd hij voorzitter en trainer van KSK Hasselt. Vandaag is hij T1 van Patro Eisden.

bottom of page